Strona główna
Polsusz Sp. z o.o.

Producent suszonych warzyw działa zarówno na rynku krajowym, jak również europejskim i amerykańskim. Marka POLSUSZ wykorzystuje sprawdzoną metodę suszenia poprzez odparowanie wody z warzyw, dzięki czemu wyprodukowany susz warzywny jest pełny cennych składników odżywczych oraz nie zostaje pozbawiony smaku, zapachu oraz barwy. Największym zainteresowaniem wśród odbiorców cieszy się suszona włoszczyzna, która jest wykorzystywana do przyrządzania potraw głównie w okresie jesienno - zimowym.

W ofercie dostępne są także warzywa suszone w formie kostek, plastrów i płatków. Producent sprzedaje m.in. suszone buraki czerwone, marchew, pietruszkę i pasternak. Wszystkie warzywa pochodzą wyłącznie od lokalnych dostawców, którzy dbają o naturalne i ekologiczne uprawy. W parku przemysłowym producenta wszystkie warzywa są starannie wyselekcjonowane, zanim trafią do suszarni.

Copyright 2025 Encyklopediamiastamielca.pl - wszelkie prawa zastrzeżone